Suora­myynti

Tilalle tulee kuukausittain tuore lihaerä. Myynti perustuu pääasiallisesti ennakkotilauksiin, mutta myös satunnaiselle asiakkaalle löytyy varmasti jotakin lihalaatua mukaan. Ennakkoon tilatut lihat noudetaan sovittuna aikana tilan lihapuodista. Ajantasaisen tilanteen voi varmistaa helpoiten soittamalla tai sähköpostitse, niin ei tule tehtyä turhaa reissua tilalle.

Peruslihalaatuihin kuuluu perinteiset fileet, entrecoteet, paistit, luulliset ja luuttomat patalihat, sekä käsityönä leikatut kuutiot, suikaleet, lastut sekä erilaiset jauhelihalaadut. 

Tilauksesta on saatavilla erikoisleikkuita, kuten pannuvalmiit pihvit sekä erilaiset erikoispihvilihat mm. Briskette, Bavette, Flank steak, Bavette, Skirt steak, Petite Tender ja Picanha, sekä luullisia pihvilihoja kuten Tomahowk ja T-bone steak. Erikoislihalaatujen premiumluokan lihoja ovat harvinaisemmmat Dryagelihat.

Valikoimissa on näiden lisäksi monipuoliseen ruoanvalmistukseen suunniteltuja 5 kg ja 10 kg lihalajitelmia.

Jalosteita on valikoimissa kausiluonteisesti, kuten savupaistia, meetvurstia, kebabia, säilykkeitä sekä erilaisia makkaroita. Lihavalikoiman lisäksi löytyy myös ohra- ja kauraryynejä sekä kaurahiutaleita.

Tilamme tuotteita on myynnissä Jyväskylän luomuruokapiirissä, Ruthin leipomomyymälässä sekä Jyväskylän Rekossa. Lehtolan Limousinia voi maistella myös muutaman Jyväskylän huippuravintolan menusta.

Jos haluat liittyä meidän tilan sähköpostituslistalle, jolloin saat tarkempaa tietoa meidän valikoimista, hinnoista ja tulevista lihaeristä, niin täytä yhteystietolomake ja tiedät mitä meillä tapahtuu.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, yhteystietolomakkeella tai puhelimitse. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne ja kerromme ajankohtaisen tuotevalikoiman.

Lihan käsittely kotona

Lihat myydään tilalta tuoreena, jolloin on hyvä muistaa muutamia asioita.

Suosittelemme kokolihojen raakakypsyttämistä vakuumipakkauksessaan alle +4 asteessa noin 2 viikkoa ennen pakastamista. Tarkista, että vakuumi ei vuoda. Hyvin raakakypsyneen lihan tunnistat hapahkosta tuoksusta, tummemmasta väristä ja sormella painettaessa lihaan jäävästä painaumasta. Lihat voidaan raakakypsyttää myös tilalla valmiiksi.

Jauheliha kannattaa pakastaa mahdollisimman pian, litistettyihin ja ilmatiiviisiin paketteihin, jotta laatu säilyy mahdollisimman hyvänä. Sulatus on hyvä tehdä hitaasti jääkaappilämpötilassa.  Sopiva säilytysaika riippuu lihan rasvaisuudesta; mitä rasvaisempi liha, sitä lyhyemmän ajan sitä kannattaa säilyttää pakastimessa.

Mukaan lihaostoksille kannattaa varata aina kylmälaukku, jotta kylmäketju säilyy katkeamattomana meiltä kotijääkappiin saakka.