Limousin

Rotu

Roduksi valikoitui ranskalainen lihakarjarotu Limousin. Limousin on vahva ja lihaksikas karjarotu, joka on peräisin Ranskasta Limogesin maakunnasta. Suomeen rotu rantautui vuonna 1981.

Lihan ominaisuuksia ovat vähärasvaisuus, vaaleus, hienosyisen rakenteensa vuoksi mureus ja tyydyttyneiden rasvahappojen vähäisyys.

 

Lue lisää: www.limousin.fi

 

 

Ruokinta

Meillä Limousinien pääasiallinen ravinto on nurmirehua. Luomutuotannossa typpilannoituksesta huolehtivat pääosin typensitojakasvit, kuten apilat ja herne, joiden viljely kuuluu osaksi luomutuotannon monipuolisia viljelykiertoja. Nämä yhdistettynä monipuoliseen heinäkasviseokseen saadaan kotoista maittavaa valkuaispitoista vihantarehua.

Nuoret eläimet saavat lisäksi oman tilan kaura-ohra seosta sekä tarvittavat kivennäiset hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Lihan laatu

Lihan laatuun vaikuttaa eläimen rotu, sukupuoli, ikä, ravinto ja ammattitaitoinen lihankäsittely.

Eläimet teurastetaan Atrialla Jyväskylässä. Lihat leikataan käsityönä Kivijalka Butcheryssä – jossa osataan taidokkaasti leikata erikoisemmatkin leikkuulaadut. Lihan laatu on meille ja leikkaamollemme kunnia-asia.

Kun valitset lautasellesi meiltä lihaa – arvostat lähellä tuotettua laatua, luomua ja kannatat paikallista yrittäjyyttä.